About Royal Antwerp Eagles


In het begin van de jaren twintig wandelden enkele jongeren langs het Wilrijkse Plein in Antwerpen.

Daar zagen zij een groepje Japanse zeelui een vreemd spel spelen en besloten een kijkje te gaan nemen. De zeelui bleken baseball te speelden, een zeer populaire sport in Japan, ook vandaag nog. De jongeren speelden algauw een spelletje mee en werden zo de eerste “baseballers” van ons landje. Zij namen later ook het initiatief om de eerste club op te richten.

In 1923 besloten enkele Antwerpse jongeren, samen met Japanse zakenlui, om een baseballclub op te richten. Zo gezegd, zo gedaan en op 18 augustus 1923 werd de eerste officiële baseballclub in België gesticht onder de naam Antwerp Black Cats.

Door een verspreiding van het baseball in het Antwerpse na 1945, ontstond een regelmatige Belgische competitie, waarin wij echter nooit de hoogste top konden bereiken. Toch deden we het niet slecht, in 1950 behaalden we de kampioenstitel in de reservenreeks.

In 1974 werd besloten R. Antwerp B.C. en Rizla B.C. tot één club te smelten: uit deze fusie bestond de R.A.E. Scaldia Shipping B.C. en een jaar later werd een dames softballploeg opgericht. Dit was een succes waardoor een jaar later de clubnamm voor de laatste keer wijzigde. Vanaf dat moment ontstond uiteindelijk de benaming Royal Antwerp Eagles Baseball & Softball Club.

De resultaten groeiden en de bekroning van het vele gepresteerde werk kwam in 1983: het eerste team werd landskampioen. Deze titel konden we in handen houden tot voor het seizoen 1989, met in 1985 en 1987 topjaren waarin drie kampioenstitels werden behaald.

The Cage

Dog Partner

RSM Belgium